Ga naar de inhoud

Module

De DAAR module wordt gemaakt door DAAR en is verkrijgbaar bij Bentink Modelspoor.

Over de module en hoe deze tot stand is gekomen is een hoop te vertellen, pak een kop koffie en lees mee:

Maten
De DAAR module is verkrijgbaar in de volgende maten (lengte x breedte, de hoogte is altijd 10,9 cm)
Rechthoekige modules zijn er in twee lengte maten de 100 en 120 serie:
100×30
100×40
100×50
100×60

120×30
120×40
120×50
120×60

De vierkante modules, om bijvoorbeeld een hoek te maken of een diorama
30×30
40×40
50×50
60×60

Materiaal
De Modules zijn volledig opgebouwd uit Berken Multiplex, de zijwanden zijn 12mm dik en de topplaat 9mm. Berken multiplex is een zeer stabiele, degelijke en zeer sterke multiplex soort die heel geschikt is om een treinbaan op te bouwen. In tegenstelling tot andere plaatmateriaal soorten is Berkenmultiplex erg vorm vast en zal niet gaan doorhangen naar verloopt van tijd. Ook kan het vocht en lijm van het modelbouwen goed weerstaan.

Constructie
De Module is opgebouwd uit:

Twee CNC gefreesde kopschotten van 12 mm dik, belangrijk hierbij is om te vertellen dat de kopschotten altijd voorzien zijn doorvoergaten voor bekabeling en koppelgaten voor een 8mm slotbout (meegeleverd). De doorvoergaten hebben aan de achterkant ook een uitsparing waarin 3D geprinte connectorplaatjes geschroefd kunnen worden.

Eén middenbrug van 12mm dik, welke ook CNC gefreesd is en voorzien is van meerdere kabeldoorvoeren. De middenbrug wordt enkel geschroefd in de module, zodat deze indien nodig verschoven kan worden als bijvoorbeeld een wisselmotor in de weg zit.

Resterend twee lange zijdes van 12mm dik en een topplaat van 9mm dik.

Bekabeling en Montage gaten

De Module wordt standaard afgeleverd met een Attema kabelgoot zodat bekabeling netjes weggewerkt kan worden. Tevens zijn alle modules standaard voorzien van montage gaten voor de Potensets en een eventuele Achterwand.