Ga naar de inhoud

Spoor 0/1/LGB Koffers

DAAR kun je mee sjouwen!

In de modelspoorwereld zijn de prachtige trein koffers van Ernst Jorissen een begrip geworden. Na goedkeuring en persoonlijk overleg met Ernst, mogen wij, één van zijn levenswerken gaan voortzetten! Wij hanteren dezelfde maten en zorgen net als Ernst voor een degelijk gebouwd product en nu met een DAAR sausje!. Kijk in eens in onze winkel

De transportkoffer:
De koffers zijn gemaakt van 12mm Berken Multiplex en de kopschotten van 18mm Zwart MDF, en zijn bedoeld voor spoor 0, spoor 1 en LGB locomotieven en ander rollend materieel. De koffers zijn voorzien van stevig beslag zodat ze jaren meekunnen.

Scharnieren:
Belangrijk om te weten is dat koffer uitgevoerd kan worden met twee verschillende soorten scharnieren, Stopscharnieren en Uitneemscharnieren. Met de stopscharnieren zitten de zijkleppen vast aan de koffer en vouwen net niet vlak op de ondergrond waar de kist op staat. Onderstaand is te zien hoever de zijkleppen opengaan. Het voordeel van deze scharnier is dat de zijkleppen niet rusten op uw treinbaan.

De uitneembare scharnieren, kunnen ten opzichte van de stopscharnieren veel verder open draaien en de zijkleppen kunnen zelfs volledig worden uitgenomen. Dit is op onderstaande afbeelding te zien.

Leveromvang:
De koffers worden kant en klaar geleverd, enige wat je zelf moet doen is een stuk rails van de goede lengte in de koffer plaatsen.
De zijkleppen van de koffer zijn voorzien van piramide schuim en er worden losse stukjes schuim meegeleverd om de voor- en achterkant van de locomotief te beschermen.

Belangrijk: er wordt ook een stuk noppenfolie meegeleverd welke altijd over de locomotief gelegd wordt voordat het schuim er tegenaan gedrukt wordt.

Kofferlengte:
De koffers worden geleverd in lengtestappen van 5cm. Om de juiste kofferlengte te bepalen tel je 10cm op bij de bufferlengte van de locomotief en rond je dit getal naar boven af. (Voorbeeld: Bufferlengte is 43cm, 43+10=53cm, afgerond naar boven geeft een kofferlengte van 55cm.)

Optioneel: (dit kan in de winkel worden aangevinkt)
– gegraveerd naamplaatje op de koffer met naam/nummer van de locomotief
– keuze uit stop- of uitneemscharnieren

We kunnen koffers ook voorzien van gravures (CNC frees of laser) op de buitenzijde, neem hiervoor contact met ons op. We leveren uiteraard ook maatwerk, neem ook hiervoor contact met ons op.